Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

mob:+381 63 230 222,+381 62 230 222

e-mail: cms.beograd@gmail.com

UČEŠĆE NA KONGRESU I DODELA ZAHVALNICA STRATEŠKIM PARTNERIMA

Na Četvrtom srpskom kongresu o gojaznosti koji jeodržan na Zlatiboru, od 28. do 30. septembra 2018. godine prisustvovalo je i UDRUŽENJE ZA PREVENCIJU I BORBU PROTIV GOJAZNOSTI .
Pored aktivnog učešća i nastupa na kongresu, dodeljene su i zahvalnice strateškim partnerima i pojedincima koji su svojim radom i delom uticali na smanjivanje  gojaznosti u Srbiji. Takodje zahvalnice su dobile i institucije koje su podržali i shvatili znacaj i potrebu ovakvog udruženja, a koje je ispred udruženja uručio  Mile Grozdanić, predsednik  udruženja.
Takođe je snimljena i specijalna emisija 30 MINTA ZDRAVLJA, koja je cela posvećena kongresu.

ČETVRTI SRPSKI KONGRES O GOJAZNOSTI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Četvrti srpski kongres o gojaznosti sa međunarodnim učešćem održan na Zlatiboru, od 28. do 30. septembra 2018. godine.

Četvrti kongres o gojaznosti  je svečano otvoren u SB Čigota na Zlatiboru u organizaciji Srpskog udruženja za proučavanje gojaznosti, Udruženja za dijabetes Srbije i Odbora za endokrinologiju i faktore spoljašnje sredine SANU, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije.

Preko 100 učesnika iz zemlje i iz inostranstva govorilo je o problemima i porastu osoba sa prekomernom telesnom težinom, posledicama gojaznosti, ali i o iskustvima i merama koje bi trebalo preduzeti kako bi se ova bolest modernog doba predupredila i kroz permanentne napore celog društva, pobedila.

TEŽI RAVNOTEŽI

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Privredna komora Srbije potpisali su danas u Palati Srbije Sporazum o saradnji, kojim je obeležen zvaničan početak nacionalne kampanje „Teži ravnoteži“. Sporazum o saradnji potpisali su prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije.

Nacionalna kampanja „Teži ravnoteži“ pokrenuta je od strane Privredne komore Srbije – Udruženja za prehrambenu industriju, kao podrška Nacionalnom programu za borbu protiv gojaznosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Cilj kampanje je da na zanimljiv način informiše i edukuje građane o važnosti usvajanja zdravih stilova života, balansirane ishrane i redovne fizičke aktivnosti u cilju prevencije gojaznosti.

Više informacija o samoj kampanji „Teži ravnoteži“ možete pronaći u prilogu, u dokumentu Saopštenje za javnost.