Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

mob:+381 63 230 222,+381 62 230 222

e-mail: cms.beograd@gmail.com

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI SPECIJALNE BOLNICE "ZLATIBOR" I UDRUŽENJA

U ponedeljak, 3. decembra 2018. potpisan je Protokol o saradnji Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolima "Zlatibor", Čajetina i Udruženja za prevenciji i borbu protiv gojaznosti iz Beograda.

Protokolom je postignuta saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti prevencije, edukacije i lečenja gojaznosti, saradnje u promociji zdravih životnih stilova i razmene iskustava u razvoju ovih oblasti. Takođe postoji zajedničko uverenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu te da će doprineti  uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju međusobnih odnosa sa pozitivnim efektima.

ČIGOTA® će za sve svoje posetioce članove Udruženja za prevenciji i borbu protiv gojaznosti odobravati popust od 10%  od važećeg cenovnika na usluge smeštaja kao i  popust  od 10%  na medicinske usluge.

Članovi Udruženja ostvaruju ovo pravo uz člansku kartu ili pismenu potvrdu Udruženja.

Protokol je potpisan u ČIGOTA® agenciji u Beogradu. Potpisali su ga v. d. direktora ČIGOTE® , Spec. dr. med. Željko Stakić, i predsednik Udruženja za prevenciji i borbu protiv gojaznosti, Mile Grozdanić.

OSNIVAČU I DIREKTORU BEL MEDICA DR JASMINI KNEŽEVIĆ URUČENA ZAHVALNICA ZA IZUZETAN DOPRINOS U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI

U prostorijama Bel Medica, osnivaču i direktoru ove zdravstvene ustanove Dr Jasmini Knežević uručena je Zahvalnica za izuzetan doprinos u borbi protiv gojaznosti u Srbiji.

Priznanje je dr Jasmini Knežević ispred Udruženje za prevenciju i borbu protiv gojaznosti uručio Mile Grozdanić, predsednik Udruženja.

Udruženje za prevenciju i borbu protiv gojaznosti prepoznalo je Bel Medic kao strateškog partnera koji svojim radom i delom utiče na smanjivanje gojaznosti u našoj zemlji.

Bel Medic je prva klinika koja je podržala i nastaviće da podržava ovo Udruženje, shvatajući njihov značaj u borbi protiv bolesti koja u poslednje vreme širom sveta dostiže gotovo pandemijske razmere.

UČEŠĆE NA KONGRESU I DODELA ZAHVALNICA STRATEŠKIM PARTNERIMA

Na Četvrtom srpskom kongresu o gojaznosti koji jeodržan na Zlatiboru, od 28. do 30. septembra 2018. godine prisustvovalo je i UDRUŽENJE ZA PREVENCIJU I BORBU PROTIV GOJAZNOSTI .
Pored aktivnog učešća i nastupa na kongresu, dodeljene su i zahvalnice strateškim partnerima i pojedincima koji su svojim radom i delom uticali na smanjivanje  gojaznosti u Srbiji. Takodje zahvalnice su dobile i institucije koje su podržali i shvatili znacaj i potrebu ovakvog udruženja, a koje je ispred udruženja uručio  Mile Grozdanić, predsednik  udruženja.
Takođe je snimljena i specijalna emisija 30 MINTA ZDRAVLJA, koja je cela posvećena kongresu.

ČETVRTI SRPSKI KONGRES O GOJAZNOSTI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Četvrti srpski kongres o gojaznosti sa međunarodnim učešćem održan na Zlatiboru, od 28. do 30. septembra 2018. godine.

Četvrti kongres o gojaznosti  je svečano otvoren u SB Čigota na Zlatiboru u organizaciji Srpskog udruženja za proučavanje gojaznosti, Udruženja za dijabetes Srbije i Odbora za endokrinologiju i faktore spoljašnje sredine SANU, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije.

Preko 100 učesnika iz zemlje i iz inostranstva govorilo je o problemima i porastu osoba sa prekomernom telesnom težinom, posledicama gojaznosti, ali i o iskustvima i merama koje bi trebalo preduzeti kako bi se ova bolest modernog doba predupredila i kroz permanentne napore celog društva, pobedila.

TEŽI RAVNOTEŽI

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Privredna komora Srbije potpisali su danas u Palati Srbije Sporazum o saradnji, kojim je obeležen zvaničan početak nacionalne kampanje „Teži ravnoteži“. Sporazum o saradnji potpisali su prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije.

Nacionalna kampanja „Teži ravnoteži“ pokrenuta je od strane Privredne komore Srbije – Udruženja za prehrambenu industriju, kao podrška Nacionalnom programu za borbu protiv gojaznosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Cilj kampanje je da na zanimljiv način informiše i edukuje građane o važnosti usvajanja zdravih stilova života, balansirane ishrane i redovne fizičke aktivnosti u cilju prevencije gojaznosti.

Više informacija o samoj kampanji „Teži ravnoteži“ možete pronaći u prilogu, u dokumentu Saopštenje za javnost.